•  
  • Ta hand om kropp och hem med bikarbonat
  • Skaffa Natriumbikarbonat
  • Privacy
  • Sitemap

Mjöd eller honungsvin är två ord för samma sak.

Vad drack de gamla vikingarna då det blev fest och man ville ha något gott som livade upp humöret? Du säger säkert mjöd och honungsvin och det är rätt.

Brygg det hemma. Köp hem utrustningen som krävs för att göra mjöd hemma.

Många tänker inte på att mjöd och honungsvin är samma sak

Mjöd är ganska enkelt att förstå ändå. Det är faktiskt så att honungsvin och mjöd är samma sak. Honung och vatten blir mjöd. Det är faktiskt så att mjöd finns i olika kulturer.

Det är så det är. Ibland kallas det för honungsvin mjöd men smaken är inte alls som ett traditionellt vin.

Så kommer du igång.

Om du är sugen på att brygga viking mjöd hemma ska du se till att ha utrustningen för att göra detta. Du behöver en tunna eller kärl att jäsa i, jäsrör, jäsningsmätare, hävert samt någon form av flaskor eller behållare att hälla upp honungsvinet i.

Mjödingredienser

Men självklart behöver du honung som huvudingrediens. Mjöd smakar bättre om det görs lokalt. Ett honungsvin att skriva hem om helt enkelt!

Kanske känner du redan till hembryggning-se och deras produkter. Jäsningsprocessen kan se olika ut.

Vill du ha en mjukstart så börja med den billigaste mjödsatsen från samma webshop. Då är det lika enkelt som att bygga en vinsats och honungen är flytande.

Mjödtillverkningen måste planeras för att bli bra. Koka upp honungen. Gå metodiskt till väga.

Det brukar bli brå resultat med blomsterhonung. Den honung som du häller direkt i jäs-kärlet kan vara lite svår att få ur burkar. Skrapa ut honungen med någonting när den är klar. Ett tips är att använda kokande vatten och skölja ur burkarna så att du tar tillvara på de rester som finns kvar efter att ha skrapat med slickepott.

När du ska göra mjöd spelar temperaturen roll

Ha rätt typ av termometer. Temperaturen måste vara under 30 grader när du tillsätter jästen. Det får inte bli för varmt för då kan jästen dö av värmen.

Jäsningen kommer att pågå i cirka ett års tid så du får ha lite tålamod när du väntar på att få testa din mjöd. Om du köper färdiga paket vet du att du har köpt rätt produkter från början.se pga. Så fungerar det.

Ingen särskild kork behövs. Honungsvin När det lagras blir det bättre. En månad ska det vara. Sex månader är idealet.

Kanske hade vikingarna rätt ändå? Föredrar du mjöd eler vin? Smaken avgör det hela.

Efter bryggning och lagring har du ett honungsvin som du kan bjuda vänner och familj på och det är ju minst sagt imponerande!


  • honungsvin
  • mjöd

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Köp C-vitamin: En vägledning till att köpa C-vitamin
  • Anser ni att smaken av Aromhuset Zero Stilldrinkkoncentrat Päron motsvarar den hos färska päron?
  • Så här fungerar det automatiska Pinterestsystemet
  • Citronsyra diskmaskin: Praktiska råd för rengöring och underhåll
  • Citronsyra avkalkning: Så Får Du Bort Kalkavlagringar Effektivt
  • Vad syftar man på med stilldrink-koncentrat?
  • Är Aromhusets Grapefrukt & Passionsfrukt stilldrink-koncentrat fri från socker?
  • Hur kommer det sig att Svenskt Kosttillskott saknar premiumversioner av kolloidalt silver?
  • Är smaken mer sur eller söt, och är den passande för barn?
  • Köpa citronsyra: En komplett guide för att köpa och använda
  • En guide till att köpa glycerin av bästa kvalitet
  • Hur kraftig är smaken på Blodapelsin stilldrink från Aromhuset?
  • Aromhuset Sockerfritt Läskkoncentrat Grapefrukt – Passion: Njut av Tydlig Smak Utan Eftertoner
  • Citronsyra köpa: De Bästa Inköpsalternativen
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerfria stilldrinkskoncentrat
  • Aromhuset
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat sockerdricka: äkta smak utan efterton
  • Hur anpassas smakerna i Grapefrukt & Blodapelsin-koncentratet?
  • Kan Aromhusets Banan stilldrink fungera bra som törstsläckare i varma sommarmånader?
  • Bästa tillskotten för starkare hår: Askorbinsyra
  • Privacy
  • Sitemap
  • Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet
  • Ta hand om kropp och hem med bikarbonat
  • Skaffa Natriumbikarbonat
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by bikarbonaten.se