Stevia sötningsmedel skänker alla chans att njuta av sötsaker
Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp sötsaker men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sej ifrån strösocker är standard samt är ur fler än en anledning.
Diabetes är en sjukdom som i själva verket består av många annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej energi med vettig distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också kvickt dra ner i vikt. Art 1 diabetes är ett livshotande befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 diabetes är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära såklart inte att man vill avbryta inta godis samt idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Alla vet ju vilken bristfällig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det innefattar att man får i sig tillräckligt med fett och äggviteämne för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå dra ned i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta fritt av proteiner och fett för att dämpa hunger samt mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt protein som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.